LELYSTAD – Hou je mond gezond! Met die woorden opende preventieassistente Carolien van der Goot-van den Herik van Orthodontiepraktijk De Botter uit Lelystad haar bezoek aan basisschool De Finnjol. Carolien gaf daar op vrijdag 12 mei jl. een boeiende les over mondverzorging aan de kinderen van groep 5/6.

Carolien verzorgde deze poetsles in het kader van het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!’, geïnitieerd en ontwikkeld door het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid. Doel van het lesproject is het bevorderen van een gezonde mond door het terugdringen van cariës (gaatjes) en tanderosie.

Orthodontiepraktijk De Botter is specialist in de orthodontie in de regio Lelystad en heeft als zodanig veel contact met kinderen uit de laatste groepen van de basisschool. Doordat kinderen in deze levensfase de basis leggen voor een goede mondgezondheid voor later, willen wij bijdragen in verbetering van de verzorging van het gebit en het verhogen van het bewustzijn van het belang hiervan.

Wij hebben de kinderen aan het einde van het lesuur een kleine attentie aangeboden, dat te maken heeft met mondzorg. Meer informatie over het onderwijsproject is te vinden op http://www.houjemondgezond.nl.